Dataansvarlig

Vi behandler persondata og har derfor vedtatt følgende retningslinjer for personvern, som forteller deg hvordan vi behandler dine data.

Tress AS er dataansvarlig for behandling av de personopplysninger vi har mottatt om deg. Du vil finne vår kontaktinformasjon nedenfor:

TRESS AS
Postboks 7, Nordås
5864 BERGEN
Org.nr: 980808742
E-post kundeservice: tress@tress.no
Telefon kundeservice: 55 99 00 00

Tress AS passer godt på dine data, og deler dem aldri med andre- med mindre du selv har gitt tillatelse til det, eller det er andre rettslige grunnlag for behandling av dine personopplysninger. Det kan eksempelvis være Tress AS sine rettslige forpliktelse eller for å opprettholde vår avtale med deg.

Vi respekterer dine personlige opplysninger. Vi har aldri, og vil aldri, selge dem til en tredjepart.

Vår politikk er at vi utelukkende benytter dine data til å gi deg den beste og mest relevante kjøpsopplevelse, for å gjøre din hverdag enklere. Vi gjør alt for å sikre at bruken av dine data blir mer synlig for deg.

Under vil du finne våre retningslinjer for personvern, og informasjon om hvordan Tress AS innsamler og benytter de personopplysninger du etterlater deg og/eller oppgir når du besøker vår hjemmeside, og benytter de ulike tilbud og funksjoner vi tilbyr.

                      1. Innsamling av personopplysninger
                      2. Bruk av personopplysninger, formål og behandlingsgrunnlag
                      3. Samtykke
                      4. Oppbevaring av persondata
                      5. Sikkerhet
                      6. Dine rettigheter
                      7. Link til andre nettsteder
                      8. Endringer i personvernregler
                      9. Kontakt

1. Innsamling av personopplysninger

Vi vil informere deg før vi samler inn dine personopplysninger. Dine personopplysninger gir oss mulighet til å gi deg god og relevant service. Når du er kunde hos Tress AS aksepterer du behandling av dine personopplysninger som nevnt i våre retningslinjer for personvern.

Dette omfatter:

Opplysninger til bruk for levering av varer fra Tress AS

Når du oppretter en profil eller utfører et kjøp, oppgir du selv opplysninger som navn, adresse, telefonnummer og e-post. Dette om du handler på vegne av deg selv, et firma eller et offentlig foretak. Disse opplysninger benytter vi til å kunne levere varer til deg, og for å kunne informere om endringer eller forsinkelser i din levering. Disse opplysninger benyttes også ved eventuell tilbakekallelse eller andre lovpliktige forhold knyttet til de varer du har kjøpt.

Det vil fremgå av de relevante skjemaene på vår nettside dersom opplysning av personopplysninger er obligatorisk eller valgfri. Dersom opplysning av personopplysninger er obligatorisk, vil det gjeldende feltet være markert med en stjerne (*). Dersom du velger å ikke opplyse om de påkrevde personopplysningene, vil det ikke være mulig å fullføre kjøp hos Tress AS.

Dersom du gir personopplysninger om andre enn deg selv, oppfordrer vi deg til først å innhente samtykke fra personen det måtte gjelde.

Opplysninger ved kjøp og levering av varer og tjenester

Vi benytter dine personlige opplysninger om kjøp og levering av varer og tjenester til å identifisere, og dermed sikre, at du mottar de mest relevante vareanbefalinger fra Tress AS. Informasjonen benyttes også i forbindelse med informasjon vedrørende tilbakekallelser m.m

Andre opplysninger du selv har oppgitt på vår nettside

Andre opplysninger du selv har oppgitt på vår nettside benytter vi utelukkende til å sikre at du får relevante vareanbefalinger og informasjon.

2. Bruk av personopplysninger, formål og behandlingsgrunnlag

Vi samler inn og benytter personopplysninger i forbindelse med de funksjoner og formål som beskrevet nedenfor. Vi kan også behandle dine personopplysninger til andre formål dersom vi er berettiget eller forpliktet til det i henhold til norsk lovgivning.

Vi benytter dine personlige opplysninger for å sikre at du får best mulig opplevelse med Tress AS. Når du er kunde hos oss aksepterer du vår måte å behandle dine personopplysninger på. Dette kan du lese mer om i dette avsnittet:

  • Din grunnleggende informasjon (navn, adresse, telefonnummer og e-post) benyttes i forbindelse med bestilling og levering av dine varer. Nevnte informasjon vil bli videresendt til den transportør som foretar levering.
    Sjåfør har kun adgang til ditt navn, adresse og telefonnummer under selve leveringen.
  • I forbindelse med ditt kjøp, oppgir du dine kortopplysninger. Vi oppbevarer ikke dine fulle kortopplysninger. Kortet behandles hos betalingsbehandleren BAMBORA (Henrik Ibsens gate 20, 0255 Oslo. Org.nr. 915 202 322) som er dataansvarlig.
  • Opplysninger om kjøp og levering av varer og tjenester, herunder varesammensetning og kjøpshistorikk, benyttes til å identifisere dine favoritter, og til å anbefale de mest relevante varer til deg. I den forbindelse deles dine varekjøp med Raptor Services AS (Marselisborg Havnevej 28, 2. sal, 8000 Aarhus C, CVR-nr: 35055975), som benytter sin software til å samle disse favoritter og anbefalinger. Et unikt ID vil deles med dem, men Raptor Services AS vil ikke kunne føre dette ID tilbake til deg eller til dine persondata. Disse data benyttes utelukkende til å gi deg personlige anbefalinger og favoritter på Tress AS og deles ikke med andre.
  • Dine personopplysninger og henvendelser til kundeservice blir registrert og lagret i SuperOffice. Disse opplysninger lagres i SuperOffices' datamiljø som lagres innenfor EU.
  • Din kunde-ID, e-postadresse, postnummer og atferdsdata kan lagres i Google Cloud. Vi benytter Google Cloud til å prosessere dine data, og behandle dem, for bedre å kunne presentere anbefalte produkter på vår nettside, og i vår markedsføring. Disse data er lagret innenfor EU og kun betrodde ansatte i Tress AS har adgang til disse.
  • Din aktivitet på Tress ASs nettside benyttes til å lage en aktivitetsanalyse gjennom statistikk via Google Analytics. Dersom du er innlogget benytter vi Google Analytics til å lagre disse bevegelsens via din kunde-ID. Din kunde-ID kan ikke tilbakespores til dine persondata av Google. Disse data og statistikker er lagret i Googles datamiljø og er lagret innenfor EU. Google Tag Manager benyttes til å samle og behandle aktivitetsdata. Din kunde-ID blir ikke sendt til andre virksomheter enn Google.
  • Din aktivitet og dine varekjøp blir kommunisert i anonymisert form til Facebook, til bruk av annonsering. Facebook kan ikke tilbakespore disse data til dine personopplysninger.
  • Din aktivitet på nettsiden; hvor du har klikket og hvor langt nede på siden du har bladd, blir sporet ved hjelp av Google.com. Ingen personlige data blir behandlet, lagret eller videresendt som en del av denne sporingen.

Cookies

Vi benytter cookies på vår nettside.

Behandling av personopplysninger som vi innsamler gjennom cookies er basert på ditt samtykke. Du kan lese mer om vilkår for samtykke i avsnitt 3 nedenfor.

Hva er en cookie?

En cookie er en liten datafil som vi lagrer på din datamaskin for å kunne se hva som skjer under ditt besøk på nettsiden, og for å kunne gjenkjenne din datamaskin. En cookie er ikke et program og inneholder ikke virus.

Vi benytter cookies til å:

  • Se hvilke sider du har besøkt og til å gjenkjenne deg fra besøk til besøk. På denne måten kan vi forbedre vårt kjennskap til deg, og blant annet vise deg mer relevant innhold og markedsføringsmateriale.
  • Huske dine innstillinger og valg.
  • Gjennomføre din bestilling på tress.no.
  • Samle statistikk for trafikkilder og besøk på vår nettside for å gjøre den mer brukervennlig.

Tress AS benytter forskjellige løsninger til å forbedre nettsiden, og disse benytter også cookies for å fungere. Ingen av løsningene lagrer personlige eller sporbare personopplysninger. Du kan lese mer om løsningene under:

De cookies som benyttes har ulik levetid. Noen cookies settes av andre virksomheter som har inngått avtale med Tress AS, hvor Tress AS er dataansvarlig.

Ønsker du å slette våre cookies på din datamaskin, f.eks etter ditt besøk på vår nettside, kan du selv gjøre dette. Benytt eventuelt https://nettvett.no/slik-tommer-du-nettleserdata/, som dekker de mest brukte nettleserne.

Husk: Benytter du flere nettlesere, må cookies slettes i dem alle.

Dette omfatter også opplysninger som sendes fra din enhet (telefon, nettbrett eller datamaskin) når du bruker Tress AS. Dette kan være opplysninger om din enhets-ID, enhetstype, nettleser, lengden av besøket, geografisk plassering, henvisnings-URL, elektronisk adresse (eksempelvis IP- og MAC-adresse), terminalutstyr og relatert informasjon, preferanser og opplysninger vedrørende din bruk av Tress AS og våre tjenester. Disse personopplysningene samles inn via cookies, tracking-URL, beacons etc.

Nyhetsmail

Når du melder deg på vårt nyhetsbrev samler vi opplysninger som navn og e-post. Disse opplysningene blir, i tillegg til å sende nyhetsbrev til deg, brukt til intern statistikk. Formålet med dette er å kunne skreddersy innholdet i fremtidige nyhetsbrev, til ditt behov.

Det rettsgrunnlag vi behandler opplysninger på bakgrunn av, er ditt samtykke. Du kan til enhver tid trekke tilbake ditt samtykke. Det gjør du enten direkte i nyhetsbrevet, eller ved å sende en e-post til tress@tress.no.

Vi oppbevarer dine opplysninger så lenge du er påmeldt vårt nyhetsbrev. Dersom du melder deg av, vil vi slette dine opplysninger.

 3. Samtykke

Når du besøker vår nettside vil vi i enkelte tilfeller samle og behandle dine personopplysninger på bakgrunn av ditt samtykke, jfr avsnitt 2 ovenfor.

Vær oppmerksom på at du til enhver tid kan trekke tilbake ditt samtykke. Dette kan du gjøre ved å kontakte oss på e-post eller telefon (se kontaktopplysninger i avsnitt 9 nedenfor).

Dersom du trekker ditt samtykke tilbake vil vi stanse behandling av dine personopplysninger, med mindre vi er berettiget eller forpliktet til å fortsette behandling eller oppbevaring av dine personopplysninger på annet grunnlag, i henhold til norsk lovgivning.

Tilbakekallelse av ditt samtykke vil ikke berøre lovligheten av den behandling som har funnet sted før tilbakekallelse av samtykket.

Dette omfatter ikke samtykket til markedsføring via f.eks e-post eller SMS- som alltid kan trekkes tilbake ved å kontakte oss på telefon 55 99 00 00 eller e-post tress@tress.no.

4. Oppbevaring av personopplysninger

Vi lagrer som utgangspunkt dine personopplysninger i 5 år etter du sist handlet hos Tress AS. I enkelte tilfeller lengre da garantiperioden kan være opptil 10-15 år. Dette gjør vi for å sikre at du får en god og relevant kundeopplevelse dersom du på et senere tidspunkt velger å handle hos Tress AS. Vi lagrer også dine fakturaer i 5 år i henhold til regnskapsloven.

5. Sikkerhet

Vi har implementert relevante tekniske og organisatoriske sikkerhetsløsninger for å sikre et tilstrekkelig sikkerhetsnivå. Dermed gjør vi vårt ytterste for å sikre dine personopplysningers kvalitet og integritet.

I forbindelse med vår IT-utvikling er våre databaser tilgjengelige for utvalgte utviklere i Tress AS, samt vår utviklingspartner Vertica A/S, CVR 26263573, Studsgade 29, 8000 Aarhus C. Disse databaser kan inneholde personopplysninger. Databasene benyttes utelukkende til utvikling av Tress ASs produkter og service.

6. Dine rettigheter

Du har rett til å få innsikt i de personopplysninger vi oppbevarer og behandler, med visse unntak som er fastsatt av lovgivning.

Du kan gjøre innsigelser mot innsamling og videre behandling av dine personopplysninger. Videre har du rett til å korrigere dine personopplysninger eller be oss om å begrense behandlingen av dem.

Dersom du ber om det, vil vi slette de personopplysninger vi har registrert med en gang. Unntaket vil eksempelvis være dersom oppbevaring og behandling av dine personopplysninger er nødvendig for å kunne fremlegge et rettskrav for å kunne avslutte et økonomisk forhold, gjennomføre en ordre eller hvis det er nødvendig for oss å besvare en henvendelse fra deg.

Om du ønsker at vi sletter dine personopplysninger må du kontakte Tress AS kundeservice på telefon 55 99 00 00 eller tress@tress.no. Vi vil slette dine sporbare personopplysninger så hurtig som mulig og informere deg om at det er gjort. Kjøpsdata og aktivitetsdata vil bli anonymisert og vil ikke kunne spores tilbake til deg. Noen data, eksempelvis fakturaer, vil vi beholde i henhold til regnskapsloven og andre lovmessige hensyn. Denne informasjonen vil ikke bli anvendt til noe.

Når du ber oss om å slette dine personopplysninger vil vi også slette din kundekonto, da du ikke lenger vil kunne benytte Tress ASs funksjoner.

Under visse omstendigheter har du rett til å motta de opplysninger vi har registrert om deg. Disse opplysninger skal være i et strukturert, alminnelig og maskinlesbart format, samt anmode oss om å overføre disse opplysninger til en annen dataansvarlig.

Ber du om å motta dine personopplysninger skal du kontakte kundeservice. Du vil deretter få adgang til dine personopplysninger, i et maskinlesbart format, innen 30 dager.

I forbindelse med henvendelser vedrørende dine rettigheter ber vi deg om å gi oss tilstrekkelige opplysninger til at vi kan behandle din henvendelse. Herunder ditt fulle navn og e-postadresse, slik at vi kan identifisere deg og svare på din anmodning. Vi vil svare på din henvendelse hurtigst mulig, og senest innen en måned.

Dersom du er uenig i den måten vi behandler dine personopplysninger på, eller de formål vi benytter opplysningene til, er du velkommen til å kontakte oss. Du kan også legge frem en klage til:

Datatilsynet
Postboks 8177 Dep.,
0152 OSLO
Telefon: 22 39 69 00
E-post: postkasse@datatilsynet.no

7. Linker til andre nettsider

Vår nettside kan inneholde linker til andre nettsider. Vi er ikke ansvarlig for innholdet på andre nettsider (tredjeparts nettsider) eller for de prosedyrer en eventuell tredjepart har for innsamling og behandling av personopplysninger. Når du besøker en tredjeparts nettside bør du lese nettsideeiers retningslinjer for personvern og andre relevante retningslinjer.

8. Endringer i personvernreglene

Vi forbeholder oss retten til å endre personvernreglene grunnet vesentlige endringer i lovgivning, nye tekniske løsninger, nye eller forbedrede funksjoner eller for å forbedre vår nettside.

9. Kontakt

Dersom du ønsker at vi oppdaterer, korrigerer eller sletter de personopplysninger vi har registrert om deg, eller du har spørsmål rundt personvern, er du velkommen til å kontakte oss som oppgitt nedenfor:

TRESS AS
Postboks 7, Nordås
5864 BERGEN
Org.nr: 980808742
E-post kundeservice: tress@tress.no
Telefon kundeservice: 55 99 00 00